недеља, 27. јануар 2019.

Православно удружење САМО СЛОГА СРБИНА СПАСАВА

У времену у којем живимо веома је битно да се вратимо вери, оној истинској вери која нам је помогла да преживимо све ударе времена. Да у данашњем времену постоји хуманост, правдољубље, доброта и права вера подсетили су све нас чланови удружење САМО СЛОГА СРБИНА СПАСАВА из Лебана. 


Велики у свом понижењу према Господу Богу, показали су велику хуманост од планинских села Лебана до Косова и Метохије потврдили су речи хиландарског монаха "наше је само оно што другима дамо". О њиховом друштвено одговорном  раду најбоље сведоче насмејана дечија лица којима је помоћ била најпотребнија.








У години која је за нама највише су помагали породице на Косову и Метохији, браниоцима вере, помогли су оне који су схватили да земља нема све што нам треба, који су жељни само неба и слободе, који истрајавају на хлебу насушном и води, на тешком Христовом путу, чекајући после Голготе, Васкрсење.

Посебну пажњу ови млади људи посвећују очувању вере, традиције, културе и идентитета српског народа, бројне трибине, предавања и акције посведочиле су да су ови млади људи национално свесни, истински родољуби и светосавци вођени стихом који их најбоље описује: "Кад би свако био оно што јесте, нико не би имао разлога да мрзи друге".







Данас наши светосавци, чланови удружења САМО СЛОГА СРБИНА СПАСАВА прослављају своју крсну славу Светог Саву, највећи српски празник. Окупљени око Светог Саве, Светог Симеона и СВетог Симона, градимо најјачи духовни бедем који нам је у времену у којем живимо преко потребан. Драга браћо, драго ми је да сам био део вас у протеклој години, желим вам да у наредној години имате храброст Немањину, одлучност Стефанову и све врлине Савине, што више у својим делима будете следили наше очеве осниваче, то ћете бити сигурнији да сте на правом и једином путу спасења - светосавском путу.

Нема коментара:

Постави коментар